NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

Lagt på af Tim Toftegaard den 18-12-2016 kl. 00:00

Adventskalender: Næstved i Europa - Zenit Leningrad (1989)

Billede

Julen står for døren og hver søndag frem til "den store aften" er der adventskalender her på siden. Temaet er Næstved i Europa Cuppen (kalenderen har tidligere været bragt på Næstvedfan.dk)...

På denne fjerde og sidste adventssøndag er turen kommet til Næstveds fjerde og sidste deltagelse i UEFA Cuppen. Det var i 1989, hvor "de grønne" mødte sovjetiske Zenit Leningrad. Første kamp blev spillet på udebane og Næstved tabte opgøret på Kirov Stadion med 3-1.

De sydsjællandske sølvvindere kom foran efter 19 minutter ved Kurt Jørgensen. Angriberen scorede på et straffespark begået af hjemmeholdets målmand Birjukov på Søren Juel, der blev knaldet i græsset i bedste Mike Tyson-stil.

- Jeg provokerede målmanden bevidst, fordi han virkede ophidset. Det gav gevinst. Straffesparket var korrekt, fortalte Søren Juel til Ekstra Bladet efter kampen.

Derefter var det slut med mål til Næstved. Russerne scorede tre mål - alle på standardsituationer.

"- Pas Nu på dødbold situationerne! Der er Zenit klart farligst. Det var træner Benny Jensens sidste ord til Næstveds spillere på taktikmødet. På banen glemte sjællænderne alt om trænerens anvisninger, og resultatet var trist: De blev nærmest skambidt af Bjørne-Banden fra Leningrad. Mål i forbindelse med to hjørnespark og et frispark. Bang. Bang. Bang. Og så kunne det sagtens være gået værre end 1-3," skrev Ekstra Bladet om kampen den efterfølgende dag.

- De fik tre tynde mål. Det første overraskede os, fordi vi regnede med de lange hjørnespark - og så kom bolden kort. Men ærlig talt - selvom vi tabte med 3-1 havde jeg mere respekt for dem inden kampen, end jeg har nu. Kan vi udfordre dem og sætte dem under pres på Næstved Stadion, er det absolut ikke umuligt at vinde. Men var det dog bare blevet 2-1 eller 3-2 i stedet for 3-1. De havde kun én chance ud over målene - og det var nogle rigtig fjollede mål, vi gav dem, sagde Næstveds anfører Klaus Juliussen til Næstved Tidendes udsendte rapporter, som også fik følgende optimistiske kommentar fra Kurt Jørgensen:

- Vi gjorde det rigtig godt i 1. halvleg, men dummede os efter pausen. Alligevel tror jeg, vi har en rimelig chance for at gå videre. Brügge tabte i sin tid 2-0 herovre - og vandt så 5-0 på hjemmebane.

Onsdag den 13. september 1989
Zenit Leningrad - Næstved 3-1 (1-1)
0-1 Kurt Jørgensen (19.)
1-1 Tjuchlov (22.)
2-1 Stepanov (56.)
3-1 Popelnucho (72.)
8.200 tilskuere - Kirov Stadion i Leningrad (i dag Sankt Petersborg)

Næstved benyttede følgende spillere: Ole Kjær, Klaus Juliussen, Bo Nielsen, Søren Christensen, Mogens Hansen, Frank Hougaard, Friedl Ovesen, Torben Johansen, Søren Juel, Alex Nielsen, Kurt Jørgensen og Frank Løndal.

- - - - - - - - - -

Efter nederlaget i den første kamp skulle Næstved frem over stepperne, hvis holdet skulle gøre sig håb om at avancere til turneringens 2. spillerunde.

"Træner Benny Jensen havde lovet fuld fart fremad fra start - og han holdt ord. Næstved startede og sluttede med power-play over hele banen. De russiske gæster blev sat under pres fra første dommer-fløjt, og skal man rose Zenith-spillerne for noget, må det være, at de havde psyke til at undgå det totale sammenbrud," skrev Næstved Tidende om "nullerten" på Rolighedsvej, og Ekstra Bladet fulgte trop med følgende linier:

"Hvis Zenit-spillerne nåede at indløse en lottoseddel under opholdet i Næstved, vinder de garanteret toppræmien. Så svineheldige var de. To gange passerede Søren Juel målmand Birjukov med eminente hovedstød, og begge gange blev der reddet på stregen. Og da den store keeper blev lammet for tredje gang, knaldede læderet mod overlæggeren... Sjællænderne åd sig igennem kødranden i det russiske forsvar, selv om det var overbefolket som et stormagisin den 23. december, og det var nærmest mirakuløst, at de grønnes ensrettede trafik konstant blev bremset af rødt lys i sidste øjeblik."

- Fantastisk. Jeg har sjældent været med til noget lignende. Deres mål var som forhekset. Forbandet ærgerligt, for vi spillede en rigtig god kamp. Vi havde blot ikke den smule held, der SKAL til i en match på dette niveau, sagde Søren Juel til Ekstra Bladet, da den målløse kamp var ovre, mens russernes træner, Vladimir Golubev, udtalte til Næstved Tidende:

- Næstved, og Søren Juel specielt, var meget farlig i hovedspillet, men vores forsvar var stærkt nok. Det vigtigste for os var at undgå, at Næstved fik et mål. Det var vores udgangspunkt, og det lykkedes for os at spille defensivt.

"I nederlagets bitre time må det være en trøst - omend fattig - at Næstved-spillerne døde med støvlerne på. Tak for det," sluttede Ekstra Bladet sin dækning af kampen.

Onsdag den 27. september 1989
Næstved - Zenit Leningrad 0-0 (0-0)
4.184 tilskuere - Næstved Stadion

Næstved benyttede følgende spillere: Ole Kjær, Henrik Frimann, Bo Nielsen, Søren Christensen, Friedl Ovesen, Mogens Hansen, Frank Hougaard, Torben Johansen, Alex Nielsen, Søren Juel, Kurt Jørgensen, Brian Møller og Thomas Madsen.

Læs også

Årbøger i galleri 16-10-2017 kl. 00:00

Årbøger i galleri

Siden med fodboldbøger er opdateret. De ligger fremover i et galleri, hvor det er muligt at bladre mellem siderne. Bøgerne er beskåret i sideantal, så kun sider om/med Næstved kan...

Kampprogrammer i galleri 07-10-2017 kl. 00:00

Kampprogrammer i galleri

Siden med gamle kampprogrammer er opdateret. Programmerne ligger fremover i et galleri, hvor man kan bladre fra side til side. Hovedparten af programmerne er beskåret i sideantal. De er scannet...

Flere "grønne" reklamer er tilføjet 02-10-2017 kl. 00:00

Flere "grønne" reklamer er tilføjet

Der er tilføjet seks "grønne" reklamer fra blandt andre Næstved Tidende og Næstved Is under menupunktet "Diverse".

Siden med "grønne" reklamer er opdateret 30-08-2017 kl. 00:00

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Der er tilføjet tre reklamer under menupunktet "Grønne" reklamer. De er markeret med *NY*. Find dem oppe menuen under "Diverse".

Nye (gamle) kampannoncer 13-08-2017 kl. 00:00

Nye (gamle) kampannoncer

Der er tilføjet nyt under "Kampannoncer", som findes i menuen under "Diverse".

Nu også med autografer... 20-05-2017 kl. 00:00

Nu også med autografer...

Siden er tilføjet en ny undermenu med autografer. Se mere under "Diverse". Under hver spiller (og en enkelt træner) ses perioden, hvor den enkelte har repræsenteret "de grønne". Det er...

Billeder tilføjet under "Diverse billeder" 07-04-2017 kl. 00:00

Billeder tilføjet under "Diverse billeder"

Der er tilføjet fire nye billeder under menupunktet "Diverse billeder". Tre styk fra 1995 og et enkelt fra 1996 (alle markeret med *NY*). Find dem oppe i menuen under fanebladet...

Siden med "grønne" reklamer er opdateret 09-03-2017 kl. 00:00

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Der er tilføjet seks nye reklamer på siden med "grønne" reklamer. Blandt andet et par af de klassiske Faxe Kondi-reklamer. Find dem oppe i menuen under fanebladet "Diverse".

Diverse rettelser 06-03-2017 kl. 00:00

Diverse rettelser

Jeg har erfaret at gallerier og tekst kan se anderledes ud på andre computere (inkl. tablets og smartphones) end det gør på min egen maskine. Jeg har derfor rettet teksten...

Velkommen til den nye udgave af Næstvedfan.dk 01-03-2017 kl. 00:00

Velkommen til den nye udgave af Næstvedfan.dk

Så er den nye udgave af Næstvedfan.dk endelig online... velkommen til! Det grønne fodboldmuseum er udvidet med en større menu og mange nye (gamle) ting og sager. Kig jer omkring...