NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN FODBOLDNOSTALGI PÅ NETTET

Lagt på af Tim Toftegaard den 07-10-2017

Kampprogrammer i galleri

Billede

Siden med gamle kampprogrammer er opdateret. Programmerne ligger fremover i et galleri, hvor man kan bladre fra side til side. Hovedparten af programmerne er beskåret i sideantal. De er scannet ind med maks. otte sider for overskuelighedens skyld.

Man kan med fordel højreklikke på de enkelte sider og vælge "vis billede" for at se dem i større udgave!

Find programmerne oppe i menuen.

Lagt på af Tim Toftegaard den 16-10-2017

Årbøger i galleri

Billede

Siden med fodboldbøger er opdateret. De ligger fremover i et galleri, hvor det er muligt at bladre mellem siderne. Bøgerne er beskåret i sideantal, så kun sider om/med Næstved kan læses.

Man kan med fordel højreklikke på de enkelte sider og vælge "vis billede" for at se dem i større udgave!

Find årbøgerne under "Kampprogrammer m.m." oppe i menuen.

Lagt på af Tim Toftegaard den 02-10-2017

Flere "grønne" reklamer er tilføjet

Billede

Der er tilføjet seks "grønne" reklamer fra blandt andre Næstved Tidende og Næstved Is under menupunktet "Diverse".

Lagt på af Tim Toftegaard den 30-08-2017

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Billede

Der er tilføjet tre reklamer under menupunktet "Grønne" reklamer. De er markeret med *NY*.

Find dem oppe menuen under "Diverse".

Lagt på af Tim Toftegaard den 13-08-2017

Nye (gamle) kampannoncer

Billede

Der er tilføjet nyt under "Kampannoncer", som findes i menuen under "Diverse".

Lagt på af Tim Toftegaard den 20-05-2017

Nu også med autografer...

Billede

Siden er tilføjet en ny undermenu med autografer. Se mere under "Diverse".

Under hver spiller (og en enkelt træner) ses perioden, hvor den enkelte har repræsenteret "de grønne". Det er dog ikke lig med at personen har været i klubben uafbrudt gennem hele perioden. Eksempelvis var Vestervig Madsen Næstved-træner ad tre omgange. Først fra 1949 til 1951. Derefter i årene 1953-54 og senest i perioden 1956-60.

Det samme gælder Jesper Olsen, som spillede for Næstved i årene 1978-81. Han vendte tilbage på en lejeaftale i 1988.

Ønsker man en mere detaljeret gennemgang, så anbefaler jeg fodboldleksikonet 70 år med "de grønne", hvor ovenstående oplysninger er hentet.

Der skal i øvrigt lyde en tak til Poul Thaarup, der har leveret autograferne fra slutningen af 1950'erne.

Lagt på af Tim Toftegaard den 07-04-2017

Billeder tilføjet under "Diverse billeder"

Billede

Der er tilføjet fire nye billeder under menupunktet "Diverse billeder". Tre styk fra 1995 og et enkelt fra 1996 (alle markeret med *NY*).

Find dem oppe i menuen under fanebladet "Spiller- og holdbilleder m.m.".

Lagt på af Tim Toftegaard den 09-03-2017

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Billede

Der er tilføjet seks nye reklamer på siden med "grønne" reklamer. Blandt andet et par af de klassiske Faxe Kondi-reklamer.

Find dem oppe i menuen under fanebladet "Diverse".

Lagt på af Tim Toftegaard den 06-03-2017

Diverse rettelser

Billede

Jeg har erfaret at gallerier og tekst kan se anderledes ud på andre computere (inkl. tablets og smartphones) end det gør på min egen maskine. Jeg har derfor rettet teksten i gallerierne og tilpasset siderne under menupunktet "Kampprogrammer m.m.".

Jeg har endvidere ændret menupunktet "Levende billeder", så videoerne åbner direkte på siden og ikke på YouTube.

Alt dette skulle gerne give et bedre resultat uanset hvilken enhed man benytter til at kigge på siden.

Lagt på af Tim Toftegaard den 01-03-2017

Velkommen til den nye udgave af Næstvedfan.dk

Billede

Så er den nye udgave af Næstvedfan.dk endelig online... velkommen til!

Det grønne fodboldmuseum er udvidet med en større menu og mange nye (gamle) ting og sager.
Kig jer omkring - jeg håber at siden falder i jeres smag:-)

Det første spadestik til nærværende hjemmeside blev taget i efteråret 1998. Siden åbnede i 1999 under det mundrette navn "Tims side om Næstved Boldklub" og er i dag den ældste uofficielle fodbold-fanside i Danmark. Idéen til hjemmesiden opstod, fordi der i internettets barndom ikke fandtes nævneværdig information om "de grønne", og så var der ikke andet at gøre, end at begynde at skrive selv.

Senere skiftede siden navn til det - i hvert fald dengang - noget smartere "Absolute Næstved" og i 2001 fik den sit nuværende navn "Næstvedfan.dk".

Hjemmesiden bragte i de efterfølgende år alt nyt om fodbolden på Rolighedsvej. I en lang periode blev siden opdateret med nyheder hver eneste dag hele året rundt. Det kunne ingen andre klubsider - officielle som uofficielle - prale med. Ikke engang de store Superligaklubber.

Med tiden blev det dog sværere for et enmandsprojekt som "Næstvedfan.dk" at følge med og levere nyhederne, mens de stadig var nye og friske. I slutningen af 00'erne blev Facebook hvermandseje og pludselig kunne alt - inklusiv nyheder om vores lokale fodboldhelte - deles i samme øjeblik de ramte nettet. Dette kunne aflæses på sidens besøgstal. Derfor valgte jeg at lukke ned for nyhederne ved udgangen af 2014 og udelukkende fokusere på nostalgien.

Hovedparten af de ting som ses på siden er fra egen samling. Jeg modtager dog gerne billeder og andet materiale, hvis I har noget liggende i gemmerne som I vil dele med sidens besøgende.

Lagt på af Tim Toftegaard den 04-12-2016

Adventskalender: Næstved i Europa - Racing White (1976)

Billede

Julen står for døren og hver søndag frem til "den store aften" er der adventskalender her på siden. Temaet er Næstved i Europa Cuppen (kalenderen har tidligere været bragt på Næstvedfan.dk)...

I årets anden adventsweekend er turen kommet til Næstveds anden optræden i UEFA Cuppen. Det var i 1976, hvor modstanderen var den belgiske "danskerklub" Racing White Daring Molenbeek, der havde landsholdsspilerne Morten Olsen, Kresten Bjerre og Benny Nielsen (ej at forveksle med Næstveds Benny Nielsen) i truppen.

Det første møde mellem de danske bronzevindere og de belgiske mestre endte med et nederlag på 0-3 til hjemmeholdet på Næstved Stadion.

"Næstved slap afgjort med æren i behold efter det første møde med Racing White i UEFA-turneringen. Belgierne vandt som ventet, men det var ikke fortjent, at sejren blev så sikker som 3-0. De sidste fem minutter ødelagde kampen for Næstved og den smule spænding, der trods alt kunne have været før returkampen i Bruxelles om 14 dage. I den korte periode lavede Racing White to af sine tre mål, men indtil da havde belgierne fået kamp til stregen, og med blot en smule held havde Næstved også scoret," skrev Næstved Tidende om kampen dagen derpå, mens man i Ekstra Bladet kunne læse:

"Tre mand, Svend Erik Christensen, Børge Nielsen og Mogens Hansen, dominerede hos Næstved, og de hævdede sig pænt i sammenligningen med Racing Whites tre danskere, Kresten Bjerre, Morten Olsen og Benny Nielsen. Så længe Svend Erik Christensen var i stand til at piske tempoet op til belgiernes standard, var Mogens Hansen farlig. Han havde to chancer, begge på hovedstød."

- I begge situationer dummede jeg mig ved ikke at give mig tid til at springe bolden i møde. Jeg var så ivrig efter at udligne, at jeg blev febrilsk, fortalte Mogens Hansen til Ekstra Bladet.

Den ene tredjedel af belgiernes danske trekløver, Morten Olsen, delte store roser ud til de slagne Næstved-spillere efter kampen. Den dengang 27-årige Olsen var imponeret over de sydsjællandske amatører.

- Jeg var virkelig imponeret af Næstveds spillere. Sikke en indsats holdet ydede. Det var nærmest ufortjent, at vi vandt. Vi vidste på forhånd, at Næstved ville spille over evne. De havde intet at tabe, mens vi skulle vinde. Et nederlag havde været en katastrofe for os... Der blev kæmpet af alle mand, og det var et godt hold at spille imod. Der var nemlig ikke noget med bissestreger hos nogle af Næstveds spillere. De overraskede mig meget, fortalte Morten Olsen til Næstved Tidende.

Onsdag den 15. september 1976:
Næstved - Racing White Daring Molenbeek 0-3 (0-1)
0-1 Johan Boskamp (41.)
0-2 Willy Vellens (85.)
0-3 Willy Vellens (88.)
6.367 tilskuere - Næstved Stadion

Næstved benyttede følgende spillere: Erik Jensen, Lars Otto Pedersen, John Povelsen, Jørgen Clausen, Benny Jacobsen, Børge Nielsen, Svend Erik Christensen, Torben Andersen, Flemming Lindegaard, Ole Christensen, Mogens Hansen, Gert Clausen og Hans Henrik Ditlevsen.

- - - - - - - - - -

Næstved tabte returkampen mod Racing White Daring Molenbeek, og måtte - også i anden omgang - tage afsked med UEFA Cuppen i turneringens første runde.

"Næstved ydede netop så megen modstand, som man havde forventet i returkampen i UEFA-turneringen mod Racing White, og på den baggrund kan der ikke indvendes noget imod resultatet. Belgierne vandt med 4-0 og går videre til anden runde med en samlet score på 7-0," skrev Næstved Tidendes udsendte om kampen på Edmond Power Stadion i Bruxelles.

"Ikke uventet var det den konditionsmæssige side af sagen, der blev afgørende. Mens de belgiske spillere hele tiden var i højeste gear, måtte Næstved-spillerne forsøge at økonomisere med kræfterne, men alligevel blev der løbet mange skridt forgæves," kunne det videre læses i det lokale dagblad dagen efter kampen.

- Det var en let kamp. Det var dog rart at se, at Næstved ikke trak tilbage i forsvaret for at forsvare sig. Det blev ikke til mange målchancer til Næstved, men Mogens Hansen var også næsten alene i angrebet, fortalte belgiernes Benny Nielsen, mens Næstveds Jørgen Clausen sagde:

- Resultatmæssigt var der ikke noget at klage på. Belgierne var hurtigere på bolden, og det så vi et par gange, hvor der var folk nok tilbage, men på de sidste og afgørende meter var hurtigheden udslagsgivende.

Det med hurtigheden var både målmand Erik Jensen og anfører Svend Erik Christensen enig med Jørgen Clausen i.

- Det var en god gang træning, men det tør nok siges, at der blev spillet hurtigt, sagde Erik Jensen, mens Svend Erik Christensen med et glimt i øjet kunne tilføje:

- De belgiske spillere løb meget, og efter min mening også f o r meget.

Onsdag den 29. september 1976:
Racing White Daring Molenbeek - Næstved 4-0 (2-0)
1-0 Eddy Koens (21.)
2-0 Johan Boskamp (30.)
3-0 Johan Boskamp (53.)
4-0 Hubert Cordiez (75.)
4.727 tilskuere - Edmond Power Stadion i Bruxelles

Næstved benyttede følgende spillere: Erik Jensen, Lars Otto Pedersen, John Povelsen, Jørgen Clausen, Gert Clausen, Benny Jacobsen, Børge Nielsen, Svend Erik Christensen, Torben Andersen, Flemming Lindegaard, Mogens Hansen, Niels Jørgen Thomsen og Hans Henrik Ditlevsen.

Næste søndag er det tid til et tilbageblik på kampene mod PSV Eindhoven i 1981. De to kampe mod hollænderne bød både på Næstveds største nederlag og eneste sejr i UEFA Cuppen.

Lagt på af Tim Toftegaard den 11-12-2016

Adventskalender: Næstved i Europa - PSV Eindhoven (1981)

Billede

Julen står for døren og hver søndag frem til "den store aften" er der adventskalender her på siden. Temaet er Næstved i Europa Cuppen (kalenderen har tidligere været bragt på Næstvedfan.dk)...

I årets tredje adventsweekend gælder det Næstveds tredje optræden i UEFA Cuppen. Det var i 1981, hvor "de grønne" mødte hollandske PSV Eindhoven.

Den første kamp blev blev spillet på Philips Stadion i Eindhoven, og der måtte Næstved inkassere klubbens største nederlag i europæisk sammenhæng. Hollænderne vandt med hele 7-0.

"...lad det straks være sagt, at holdet (PSV Eindhoven, red.) på en 'almindelig' dag ikke er syv mål bedre end sidste sæsons danske sølv-vindere. Hvordan man skal definere en 'almindelig' dag er svært at sige, men lidt mere held kunne man godt have ønsket for Næstved-spillernes afslutninger. Gode skud fra Hans Henrik Ditlevsen, Mogens Hansen og Klaus Juliussen kunne godt have fortjent en bedre skæbne, men den rutinerede Pim Doesburg i PSV's mål ville det anderledes," blev der skrevet om kampen i kampprogrammet til returkampen på Næstved Stadion 14 dage senere, mens nedenstående linier kunne læses i Næstved Tidende dagen efter kampen i Holland:

"Alt gik simpelthen galt for de sydsjællandske medaljeaspiranter. Det, der ikke måtte ske - skete. De kom bagud allerede efter seks minutters spil, og kampen var kun 17 minutter gammel - så viste den philipske måltavle 3-0 til Eindhoven."

- Det var fandeme flovt! Det er første gang, jeg har prøvet at hente syv bolde ud af nettet. Denne her kamp må vi bare glemme hurtigst muligt, sagde målmand Steen Gammelgaard til Næstved Tidende, hvor også træner Torben Storm udtalte:

- Jeg vil ikke hænge nogen ud. Men jeg er skuffet over, at så mange rutinerede spillere svigtede. Og over at vi lavede så mange fejl. Vi blev overrumplet af starten, men jeg vil også mene, at Eindhoven er et af de fem bedste hold i Europa.

Onsdag den 16. september 1981
PSV Eindhoven - Næstved 7-0 (3-0)
1-0 René van de Kerkhof (6.)
2-0 Willy van de Kerkhof (11.)
3-0 Hallvar Thoresen (17.)
4-0 Ruud Geels (51.)
5-0 Ruud Geels (61.)
6-0 Ruud Geels (77.)
7-0 Jung-Moo Huh (85.)
8.500 tilskuere - Philips Stadion i Eindhoven

Næstved benyttede følgende spillere: Steen Gammelgaard, Peter Bonde, Hans Henrik Ditlevsen, Torben Johansen, Palle Pedersen, Svend Erik Christensen, Heino Hansen, Allan Nedergaard, Michael Birkedal, Klaus Juliussen, Mogens Hansen, Johnny Bøgvad og Erik Nielsen.

- - - - - - - - - -

Oven på det syv mål store nederlag i Eindhoven, lykkedes det Torben Storms tropper at vinde returslaget med 2-1 på Næstved Stadion. I øvrigt "de grønnes" eneste sejr i Europa Cuppen. Kampens to grønne mål blev scoret af Mogens Hansen.

"På en helt anderledes seriøs indsats end den, der blev præsteret i Eindhoven, skabte Næstved et resultat, der vil give genlyd i alle europæiske fodbold-kredse. En sejr over et af Europas bedste fodboldmandskaber er noget der tæller," skrev Næstved Tidende dagen efter sejren, mens Ekstra Bladet skrev:

"Det hjemlige tophold Næstved genvandt så meget af det tabte ansigt, at spillerne efter den velfortjente 2-1 sejr over Hollands p.t. nr. 2 Eindhoven atter kan være bekendt at se sig selv i spejlet... Næstveds oprejsning styrker dansk fodbolds internationale anseelse, idet triumfen gav to kærkomne points på UEFAs rangliste, hvor placeringerne er afgørende for, hvor mange hold et land kan få med i turneringen."

Hollændernes træner Thijs Libregst var naturligvis ikke tilfreds med, at hans spillere ikke var i stand til at følge op på den to uger gamle storsejr i returkampen på dansk grund.

- Det var et meget dårligt resultat for os. Men når du spiller to kampe, og har vundet den første med 7-0, ja, så er du 90 procent sikker på at gå videre i turneringen. Det var vigtigt for os at vinde, for det havde givet hollandsk fodbold yderligere to point, og dem har vi brug for, når der næste år skal trækkes hold til UEFA-turneringen. Der var faktisk mange grunde til, at vi skulle have vundet i dag, sagde den hollandske træner til Næstved Tidende og tilføjede:

- Det er ikke til at tro, det var samme hold, vi for bare 14 dage siden besejrede med 7-0. I aften var holdet langt, langt stærkere og meget bedre fysisk.

Næstved-træner Torben Storm var, modsat sin hollandske kollega, et stort smil efter kampen. Eller som journalist Henning Fristed formulerede det i Næstved Tidende:

"Var Libregts næsten lutter eddike at se på, var træner-kollegaen Torben Storm lutter saftevand."

- Der er vel ikke noget at sige til, at jeg er glad. Mine spillere fik meget stor oprejsning efter 7-0 nederlaget i Eindhoven. Alle fulgte den planlagte taktik, og ingen svigtede.

- Det, der også glædede mig, var at konstatere, at jeg ikke kun har et hold på 11 spillere. Afløserne, der kom på banen, klarede sig også godt. Det er betryggende at vide, jeg har gode reserver, udtalte Torben Storm til avisen.

Onsdag den 30. september 1981
Næstved - PSV Eindhoven 2-1 (0-0)
1-0 Mogens Hansen (55.)
1-1 Hallvor Thoresen (65.)
2-1 Mogens Hansen (88.)
2.794 tilskuere - Næstved Stadion

Næstved benyttede følgende spillere: Steen Gammelgaard, Peter Bonde, Hans Henrik Ditlevsen, Erik Nielsen, Palle Pedersen, Svend Erik Christensen, Heino Hansen, Allan Nedergaard, Michael Birkedal, Klaus Juliussen, Mogens Hansen, Johnny Bøgvad og Torben Johansen.

Lagt på af Tim Toftegaard den 18-12-2016

Adventskalender: Næstved i Europa - Zenit Leningrad (1989)

Billede

Julen står for døren og hver søndag frem til "den store aften" er der adventskalender her på siden. Temaet er Næstved i Europa Cuppen (kalenderen har tidligere været bragt på Næstvedfan.dk)...

På denne fjerde og sidste adventssøndag er turen kommet til Næstveds fjerde og sidste deltagelse i UEFA Cuppen. Det var i 1989, hvor "de grønne" mødte sovjetiske Zenit Leningrad. Første kamp blev spillet på udebane og Næstved tabte opgøret på Kirov Stadion med 3-1.

De sydsjællandske sølvvindere kom foran efter 19 minutter ved Kurt Jørgensen. Angriberen scorede på et straffespark begået af hjemmeholdets målmand Birjukov på Søren Juel, der blev knaldet i græsset i bedste Mike Tyson-stil.

- Jeg provokerede målmanden bevidst, fordi han virkede ophidset. Det gav gevinst. Straffesparket var korrekt, fortalte Søren Juel til Ekstra Bladet efter kampen.

Derefter var det slut med mål til Næstved. Russerne scorede tre mål - alle på standardsituationer.

"- Pas Nu på dødbold situationerne! Der er Zenit klart farligst. Det var træner Benny Jensens sidste ord til Næstveds spillere på taktikmødet. På banen glemte sjællænderne alt om trænerens anvisninger, og resultatet var trist: De blev nærmest skambidt af Bjørne-Banden fra Leningrad. Mål i forbindelse med to hjørnespark og et frispark. Bang. Bang. Bang. Og så kunne det sagtens være gået værre end 1-3," skrev Ekstra Bladet om kampen den efterfølgende dag.

- De fik tre tynde mål. Det første overraskede os, fordi vi regnede med de lange hjørnespark - og så kom bolden kort. Men ærlig talt - selvom vi tabte med 3-1 havde jeg mere respekt for dem inden kampen, end jeg har nu. Kan vi udfordre dem og sætte dem under pres på Næstved Stadion, er det absolut ikke umuligt at vinde. Men var det dog bare blevet 2-1 eller 3-2 i stedet for 3-1. De havde kun én chance ud over målene - og det var nogle rigtig fjollede mål, vi gav dem, sagde Næstveds anfører Klaus Juliussen til Næstved Tidendes udsendte rapporter, som også fik følgende optimistiske kommentar fra Kurt Jørgensen:

- Vi gjorde det rigtig godt i 1. halvleg, men dummede os efter pausen. Alligevel tror jeg, vi har en rimelig chance for at gå videre. Brügge tabte i sin tid 2-0 herovre - og vandt så 5-0 på hjemmebane.

Onsdag den 13. september 1989
Zenit Leningrad - Næstved 3-1 (1-1)
0-1 Kurt Jørgensen (19.)
1-1 Tjuchlov (22.)
2-1 Stepanov (56.)
3-1 Popelnucho (72.)
8.200 tilskuere - Kirov Stadion i Leningrad (i dag Sankt Petersborg)

Næstved benyttede følgende spillere: Ole Kjær, Klaus Juliussen, Bo Nielsen, Søren Christensen, Mogens Hansen, Frank Hougaard, Friedl Ovesen, Torben Johansen, Søren Juel, Alex Nielsen, Kurt Jørgensen og Frank Løndal.

- - - - - - - - - -

Efter nederlaget i den første kamp skulle Næstved frem over stepperne, hvis holdet skulle gøre sig håb om at avancere til turneringens 2. spillerunde.

"Træner Benny Jensen havde lovet fuld fart fremad fra start - og han holdt ord. Næstved startede og sluttede med power-play over hele banen. De russiske gæster blev sat under pres fra første dommer-fløjt, og skal man rose Zenith-spillerne for noget, må det være, at de havde psyke til at undgå det totale sammenbrud," skrev Næstved Tidende om "nullerten" på Rolighedsvej, og Ekstra Bladet fulgte trop med følgende linier:

"Hvis Zenit-spillerne nåede at indløse en lottoseddel under opholdet i Næstved, vinder de garanteret toppræmien. Så svineheldige var de. To gange passerede Søren Juel målmand Birjukov med eminente hovedstød, og begge gange blev der reddet på stregen. Og da den store keeper blev lammet for tredje gang, knaldede læderet mod overlæggeren... Sjællænderne åd sig igennem kødranden i det russiske forsvar, selv om det var overbefolket som et stormagisin den 23. december, og det var nærmest mirakuløst, at de grønnes ensrettede trafik konstant blev bremset af rødt lys i sidste øjeblik."

- Fantastisk. Jeg har sjældent været med til noget lignende. Deres mål var som forhekset. Forbandet ærgerligt, for vi spillede en rigtig god kamp. Vi havde blot ikke den smule held, der SKAL til i en match på dette niveau, sagde Søren Juel til Ekstra Bladet, da den målløse kamp var ovre, mens russernes træner, Vladimir Golubev, udtalte til Næstved Tidende:

- Næstved, og Søren Juel specielt, var meget farlig i hovedspillet, men vores forsvar var stærkt nok. Det vigtigste for os var at undgå, at Næstved fik et mål. Det var vores udgangspunkt, og det lykkedes for os at spille defensivt.

"I nederlagets bitre time må det være en trøst - omend fattig - at Næstved-spillerne døde med støvlerne på. Tak for det," sluttede Ekstra Bladet sin dækning af kampen.

Onsdag den 27. september 1989
Næstved - Zenit Leningrad 0-0 (0-0)
4.184 tilskuere - Næstved Stadion

Næstved benyttede følgende spillere: Ole Kjær, Henrik Frimann, Bo Nielsen, Søren Christensen, Friedl Ovesen, Mogens Hansen, Frank Hougaard, Torben Johansen, Alex Nielsen, Søren Juel, Kurt Jørgensen, Brian Møller og Thomas Madsen.

Lagt på af Tim Toftegaard den 27-11-2016

Adventskalender: Næstved i Europa - Fortuna Düsseldorf (1973)

Billede

Julen står for døren og hver søndag frem til "den store aften" er der adventskalender her på siden. Temaet er Næstved i Europa Cuppen (kalenderen har tidligere været bragt på Næstvedfan.dk)...

Det er 43 år siden at Næstved deltog i Europa Cuppen for første gang. Det var onsdag den 19. september 1973 på Rheinstadion i Düsseldorf, hvor "de grønne" mødte Fortuna Düsseldorf.

Næstved leverede, ifølge Næstved Tidende, en af de største danske fodboldpræstationer i mange år ved kun at tabe med et enkelt mål til det vesttyske Bundesliga-mandskab, der vandt med 1-0.

"Sjældent har et Næstved-hold spillet så klogt, som tilfældet var i denne kamp, og spillerne gjorde samtidig heller ikke opgaven sværere end den var, ved hele tiden ikke at foretage sig noget uoverlagt, f.eks. hasarderede afleveringer, som ville betyde, at bolden ville gå tabt," skrev avisens Uffe Jensen dagen efter kampen, og han kunne videre berette:

"Det være sagt med det samme. Næstved havde ikke en eneste regulær scoringschance, men i den anden ende af banen har Næstveds målmand, John Hansen, også været med i kampe, hvor han har haft mere at bestille, end tilfældet var mod Fortuna Düsseldorf. John Hansen var dog en af Næstveds store spillere, og to gange reddede han helt fantastisk..."

Optimismen var stor hos Næstved-træner Ejner Olsen efter kampen. Han spåede et godt resultat i returkampen på hjemmebane 14 dage senere.

- Vi er bestemt ikke uden chance på hjemmebane mod vesttyskerne, og jeg er af den opfattelse, at vi nok skal vinde... Taktikken fungerede perfekt, og forsvaret stod først og fremmest sin prøve ved ikke at tillade de vesttyske angribere at komme på skudhold, men hele holdet skal roses for en storslået indsats, udtalte Ejner Olsen til Næstved Tidende.

Næstveds Ole Kissum måtte i øvrigt udgå med et brækket ben efter 35 minutters spil.

Fortuna Düsseldorf - Næstved 1-0 (0-0)
1-0 Fred Hesse (53.)
7.500 tilskuere - Rheinstadion, Düsseldorf

Næstved benyttede følgende spillere: John Hansen, Flemming Hansen, Jørgen Clausen, Gert Clausen, Ole Kissum, Ole Rasmussen, Svend E. Christensen, Ole Andersen, Torben Andersn, Kurt Ottosen, Benny Nielsen, Bent Olsen og Emil Jensen.

- - - - - - - - - -

Onsdag den 3. oktober 1973 spillede Næstved returkamp mod vesttyske Fortuna Düsseldorf hjemme på Næstved Stadion. Kampen endte uafgjort 2-2 og dermed sluttede "de grønnes" første deltagelse i UEFA Cuppen i første runde med et samlet nederlag på 2-3.

"Selv om Næstved måtte forlade UEFA-turneringen allerede efter første omgang, må holdets deltagelse - i hvert fald set med danske øjne - betegnes som en succes. Ved først at klare et knebent nederlag på 1-0 mod Fortuna Düsseldorf på vesttysk grund havde Næstved sørget for, der kunne blive spænding om returkampen, og det tør nok siges, at der blev. I onsdagens andet opgør mellem de to klubber skulle Næstved blot have haft Fru Fortuna - ikke Fortuna (Düsseldorf) - mere på sin side, så var vesttyskerne ikke sluppet videre," skrev Næstved Tidende om kampen.

Det havde ikke været ufortjent, hvis Næstved havde taget kampens føring. Først havde Gert Clausen et skud, der snittede overlæggeren. Derefter fik Keld Bak bolden forbi tyskernes målmand, men skuddet blev desværre reddet på stregen af en markspiller. Det blev i stedet Fortuna Düsseldorf, der kom først på tavlen. Det skete ti minutter før pausen, da Wolfgang Seel passerede John Hansen i Næstved-målet fra 30 meters afstand.

- Jeg så til min rædsel, at bolden pludselig dykkede. Jeg havde ellers beregnet den til at gå flere meter over målet. Deres andet mål var også en foræring. Herzogs forsøg havde aldrig givet bonus, hvis ikke bolden havde ramt et ben på vejen og skiftet retning, fortalte John Hansen til Ekstra Bladet, hvor følgende kunne læses dagen efter kampen:

"Der går ofte inflation i undskyldninger, når danske hold taber til udenlandske professionelle mandskaber, men Næstveds var værdiførte. Og det understreges af holdets to fuldtræffere. Bent Olsen udlignede til 1-1 lige efter pausen, og i kampens sidste minut sørgede Kurt Ottosen for, at de 90 minutter også fik et lille strejf af retfærdighed over sig."

Næstved - Fortuna Düsseldorf 2-2 (0-1)
0-1 Wolfgang Seel (35.)
1-1 Bent Olsen (51.)
1-2 Dieter Herzog (71.)
2-2 Kurt Ottosen (89.)
6.685 tilskuere - Næstved Stadion

Næstved benyttede følgende spillere: John Hansen, Steen Olsen, Niels Elmer Hansen, Jørgen Clausen, Gert Clausen, Ole Rasmussen, Svend E. Christensen, Ole Andersen, Bent Olsen, Keld Bak, Benny Nielsen, Flemming Hansen og Kurt Ottosen.

I næste uge: Adventskalender 2. del: Næstved - Racing White (1976)

Lagt på af Tim Toftegaard den 17-08-2016

Læs om Dyreborg og Olsen

Følgende magasiner er igen online:
- Kbh fodbold fra juli 2006 (med Erik Dyreborg)
- Ud & Se fra juni 2010 (med Jesper Olsen)

Læs dem her (nederst på siden)...

Magasiner

Lagt på af Tim Toftegaard den 14-08-2016

NIF's 25 års jubilæumsblad er atter online

For et par dage siden lagde jeg et billede af Næstveds "stribede" Sjællandsmestre fra 1939 på Næstvedfan.dk's Facebookside. Jeg bragte i den forbindelse nogle citater fra NIF's 25 års jubilæumsblad fra februar 1964.

Nu er bladet (udvalgte sider) atter online her på siden - endda i en bedre kvalitet end tidligere og med flere sider.

Find det øverst på siden herunder...

Magasiner

Lagt på af Tim Toftegaard den 10-08-2016

Fem programmer fra 1980'erne og 1990'erne er online

Følgende programmer er tilføjet på hjemmesiden:
B1903 - Næstved (1980)
AGF - Næstved (1980)
Brøndby - Næstved (1985)
B1909 - Næstved (1991)
Roskilde - Næstved (1998)

(Bemærk: Udebane-programmerne er beskåret, således at det kun er sider omhandlende Næstved, der er scannet og lagt ud på siden).

Se dem her...

Kampprogrammer

Lagt på af Tim Toftegaard den 07-08-2016

Flere kampprogrammer er tilføjet

Arbejdet med at scanne alle de ældre kampprogrammer, som forsvandt under et nedbrud på en ekstern server, går langsom men sikkert fremad.

Følgende programmer er fra i dag atter tilgængelige:
OB - Næstved (1978)
Chicago Sting - Næstved 1 (1979)
Chicago Sting - Næstved 2 (1979)
Frem - Næstved (1979)
Næstved - Jesper Olsen & Co. (1984)

Se dem her...

Kampprogrammer

Lagt på af Tim Toftegaard den 27-01-2016

Flere programmer, magasiner m.m. er tilbage!

Billede

Hovedparten af sidens nostalgiske indslag som f.eks. gamle kampprogrammer, magasiner, bøger og avisartikler forsvandt, da jeg blev ramt af et ondskabsfuldt servernedbrud.

Dette havde ikke været så slemt, hvis ikke jeg var ramt af det "dobbelt-uheld" som gør at min back-up computer er kørt død. Det betyder at mange af filerne er gået tabt.

Alle de ting som jeg har i min egen samling kan jeg naturligvis skanne ind på ny.

Jeg har heldigvis fået samlet en række filer sammen som havde havde liggende på et back up-stik, og har dags dato fået levendegjort mange af sidens døde links. Mange af kampprogrammerne samt magasiner og fodboldårbøger kan nu igen læses.

Men de ting som flinke folk har lånt mig vil i første omgang ikke være tilgængeligt. Jeg kan blot håbe at jeg med tiden kan låne dette igen. Blandt de lånte ting som er gået tabt er alle de gamle fanblade fra Green Heaven og - stort set - hele samlingen af avisartikler.

Jeg arbejder på sagen ;-)

Lagt på af Tim Toftegaard den 01-11-2015

Status - november 2015

Der arbejdes - når tiden er til det - på at samle alle tabte filer sammen. Meget forsvandt, da siden blev ramt af et eksternt server-nedbrud, men alt findes på diverse usb-stik og harddiske. Jeg har dog ikke lagt tingene i orden, så jeg har gang i et større detektivarbejde. Og som tidligere Næstved-træner Kim Poulsen yndede at sige: Ting Tager Tid (de tre berømte T'er)!

Alt vender tilbage på www.naestvedfan.dk i løbet af vinterpausen og nyt vil endda komme til.

Status:
- De fleste filer under menupunktet "Kampprogrammer m.m." mangler (enkelte kan åbnes).

- Alle sider med billeder virker (nye kommer til i vinterpausen).

- Memorabilia-siden er taget af siden. Er i gang med at lave en ny version.

Følg med her på siden og på Facebook, hvor jeg vil orientere om arbejdet undervejs. Alt forventes tilbage inden forårspremieren...

Link:
Enkelte filer er - som skrevet andetsteds - stadig på siden. Blandt andet denne udgave af "Alt om Sport" med interview med tidligere Næstved-træner Torben Storm fra 1979...

Alt om Sport nr. 20 - 1979

Forrige Næste