NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

Lagt på af Tim Toftegaard den 04-12-2016 kl. 00:00

Adventskalender: Næstved i Europa - Racing White (1976)

Billede

Julen står for døren og hver søndag frem til "den store aften" er der adventskalender her på siden. Temaet er Næstved i Europa Cuppen (kalenderen har tidligere været bragt på Næstvedfan.dk)...

I årets anden adventsweekend er turen kommet til Næstveds anden optræden i UEFA Cuppen. Det var i 1976, hvor modstanderen var den belgiske "danskerklub" Racing White Daring Molenbeek, der havde landsholdsspilerne Morten Olsen, Kresten Bjerre og Benny Nielsen (ej at forveksle med Næstveds Benny Nielsen) i truppen.

Det første møde mellem de danske bronzevindere og de belgiske mestre endte med et nederlag på 0-3 til hjemmeholdet på Næstved Stadion.

"Næstved slap afgjort med æren i behold efter det første møde med Racing White i UEFA-turneringen. Belgierne vandt som ventet, men det var ikke fortjent, at sejren blev så sikker som 3-0. De sidste fem minutter ødelagde kampen for Næstved og den smule spænding, der trods alt kunne have været før returkampen i Bruxelles om 14 dage. I den korte periode lavede Racing White to af sine tre mål, men indtil da havde belgierne fået kamp til stregen, og med blot en smule held havde Næstved også scoret," skrev Næstved Tidende om kampen dagen derpå, mens man i Ekstra Bladet kunne læse:

"Tre mand, Svend Erik Christensen, Børge Nielsen og Mogens Hansen, dominerede hos Næstved, og de hævdede sig pænt i sammenligningen med Racing Whites tre danskere, Kresten Bjerre, Morten Olsen og Benny Nielsen. Så længe Svend Erik Christensen var i stand til at piske tempoet op til belgiernes standard, var Mogens Hansen farlig. Han havde to chancer, begge på hovedstød."

- I begge situationer dummede jeg mig ved ikke at give mig tid til at springe bolden i møde. Jeg var så ivrig efter at udligne, at jeg blev febrilsk, fortalte Mogens Hansen til Ekstra Bladet.

Den ene tredjedel af belgiernes danske trekløver, Morten Olsen, delte store roser ud til de slagne Næstved-spillere efter kampen. Den dengang 27-årige Olsen var imponeret over de sydsjællandske amatører.

- Jeg var virkelig imponeret af Næstveds spillere. Sikke en indsats holdet ydede. Det var nærmest ufortjent, at vi vandt. Vi vidste på forhånd, at Næstved ville spille over evne. De havde intet at tabe, mens vi skulle vinde. Et nederlag havde været en katastrofe for os... Der blev kæmpet af alle mand, og det var et godt hold at spille imod. Der var nemlig ikke noget med bissestreger hos nogle af Næstveds spillere. De overraskede mig meget, fortalte Morten Olsen til Næstved Tidende.

Onsdag den 15. september 1976:
Næstved - Racing White Daring Molenbeek 0-3 (0-1)
0-1 Johan Boskamp (41.)
0-2 Willy Vellens (85.)
0-3 Willy Vellens (88.)
6.367 tilskuere - Næstved Stadion

Næstved benyttede følgende spillere: Erik Jensen, Lars Otto Pedersen, John Povelsen, Jørgen Clausen, Benny Jacobsen, Børge Nielsen, Svend Erik Christensen, Torben Andersen, Flemming Lindegaard, Ole Christensen, Mogens Hansen, Gert Clausen og Hans Henrik Ditlevsen.

- - - - - - - - - -

Næstved tabte returkampen mod Racing White Daring Molenbeek, og måtte - også i anden omgang - tage afsked med UEFA Cuppen i turneringens første runde.

"Næstved ydede netop så megen modstand, som man havde forventet i returkampen i UEFA-turneringen mod Racing White, og på den baggrund kan der ikke indvendes noget imod resultatet. Belgierne vandt med 4-0 og går videre til anden runde med en samlet score på 7-0," skrev Næstved Tidendes udsendte om kampen på Edmond Power Stadion i Bruxelles.

"Ikke uventet var det den konditionsmæssige side af sagen, der blev afgørende. Mens de belgiske spillere hele tiden var i højeste gear, måtte Næstved-spillerne forsøge at økonomisere med kræfterne, men alligevel blev der løbet mange skridt forgæves," kunne det videre læses i det lokale dagblad dagen efter kampen.

- Det var en let kamp. Det var dog rart at se, at Næstved ikke trak tilbage i forsvaret for at forsvare sig. Det blev ikke til mange målchancer til Næstved, men Mogens Hansen var også næsten alene i angrebet, fortalte belgiernes Benny Nielsen, mens Næstveds Jørgen Clausen sagde:

- Resultatmæssigt var der ikke noget at klage på. Belgierne var hurtigere på bolden, og det så vi et par gange, hvor der var folk nok tilbage, men på de sidste og afgørende meter var hurtigheden udslagsgivende.

Det med hurtigheden var både målmand Erik Jensen og anfører Svend Erik Christensen enig med Jørgen Clausen i.

- Det var en god gang træning, men det tør nok siges, at der blev spillet hurtigt, sagde Erik Jensen, mens Svend Erik Christensen med et glimt i øjet kunne tilføje:

- De belgiske spillere løb meget, og efter min mening også f o r meget.

Onsdag den 29. september 1976:
Racing White Daring Molenbeek - Næstved 4-0 (2-0)
1-0 Eddy Koens (21.)
2-0 Johan Boskamp (30.)
3-0 Johan Boskamp (53.)
4-0 Hubert Cordiez (75.)
4.727 tilskuere - Edmond Power Stadion i Bruxelles

Næstved benyttede følgende spillere: Erik Jensen, Lars Otto Pedersen, John Povelsen, Jørgen Clausen, Gert Clausen, Benny Jacobsen, Børge Nielsen, Svend Erik Christensen, Torben Andersen, Flemming Lindegaard, Mogens Hansen, Niels Jørgen Thomsen og Hans Henrik Ditlevsen.

Næste søndag er det tid til et tilbageblik på kampene mod PSV Eindhoven i 1981. De to kampe mod hollænderne bød både på Næstveds største nederlag og eneste sejr i UEFA Cuppen.

Læs også

Årbøger i galleri 16-10-2017 kl. 00:00

Årbøger i galleri

Siden med fodboldbøger er opdateret. De ligger fremover i et galleri, hvor det er muligt at bladre mellem siderne. Bøgerne er beskåret i sideantal, så kun sider om/med Næstved kan...

Kampprogrammer i galleri 07-10-2017 kl. 00:00

Kampprogrammer i galleri

Siden med gamle kampprogrammer er opdateret. Programmerne ligger fremover i et galleri, hvor man kan bladre fra side til side. Hovedparten af programmerne er beskåret i sideantal. De er scannet...

Flere "grønne" reklamer er tilføjet 02-10-2017 kl. 00:00

Flere "grønne" reklamer er tilføjet

Der er tilføjet seks "grønne" reklamer fra blandt andre Næstved Tidende og Næstved Is under menupunktet "Diverse".

Siden med "grønne" reklamer er opdateret 30-08-2017 kl. 00:00

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Der er tilføjet tre reklamer under menupunktet "Grønne" reklamer. De er markeret med *NY*. Find dem oppe menuen under "Diverse".

Nye (gamle) kampannoncer 13-08-2017 kl. 00:00

Nye (gamle) kampannoncer

Der er tilføjet nyt under "Kampannoncer", som findes i menuen under "Diverse".

Nu også med autografer... 20-05-2017 kl. 00:00

Nu også med autografer...

Siden er tilføjet en ny undermenu med autografer. Se mere under "Diverse". Under hver spiller (og en enkelt træner) ses perioden, hvor den enkelte har repræsenteret "de grønne". Det er...

Billeder tilføjet under "Diverse billeder" 07-04-2017 kl. 00:00

Billeder tilføjet under "Diverse billeder"

Der er tilføjet fire nye billeder under menupunktet "Diverse billeder". Tre styk fra 1995 og et enkelt fra 1996 (alle markeret med *NY*). Find dem oppe i menuen under fanebladet...

Siden med "grønne" reklamer er opdateret 09-03-2017 kl. 00:00

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Der er tilføjet seks nye reklamer på siden med "grønne" reklamer. Blandt andet et par af de klassiske Faxe Kondi-reklamer. Find dem oppe i menuen under fanebladet "Diverse".

Diverse rettelser 06-03-2017 kl. 00:00

Diverse rettelser

Jeg har erfaret at gallerier og tekst kan se anderledes ud på andre computere (inkl. tablets og smartphones) end det gør på min egen maskine. Jeg har derfor rettet teksten...

Velkommen til den nye udgave af Næstvedfan.dk 01-03-2017 kl. 00:00

Velkommen til den nye udgave af Næstvedfan.dk

Så er den nye udgave af Næstvedfan.dk endelig online... velkommen til! Det grønne fodboldmuseum er udvidet med en større menu og mange nye (gamle) ting og sager. Kig jer omkring...