NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

NÆSTVEDFAN.DK

- GRØN NOSTALGI PÅ NETTET

Lagt på af Tim Toftegaard den 11-12-2016 kl. 00:00

Adventskalender: Næstved i Europa - PSV Eindhoven (1981)

Billede

Julen står for døren og hver søndag frem til "den store aften" er der adventskalender her på siden. Temaet er Næstved i Europa Cuppen (kalenderen har tidligere været bragt på Næstvedfan.dk)...

I årets tredje adventsweekend gælder det Næstveds tredje optræden i UEFA Cuppen. Det var i 1981, hvor "de grønne" mødte hollandske PSV Eindhoven.

Den første kamp blev blev spillet på Philips Stadion i Eindhoven, og der måtte Næstved inkassere klubbens største nederlag i europæisk sammenhæng. Hollænderne vandt med hele 7-0.

"...lad det straks være sagt, at holdet (PSV Eindhoven, red.) på en 'almindelig' dag ikke er syv mål bedre end sidste sæsons danske sølv-vindere. Hvordan man skal definere en 'almindelig' dag er svært at sige, men lidt mere held kunne man godt have ønsket for Næstved-spillernes afslutninger. Gode skud fra Hans Henrik Ditlevsen, Mogens Hansen og Klaus Juliussen kunne godt have fortjent en bedre skæbne, men den rutinerede Pim Doesburg i PSV's mål ville det anderledes," blev der skrevet om kampen i kampprogrammet til returkampen på Næstved Stadion 14 dage senere, mens nedenstående linier kunne læses i Næstved Tidende dagen efter kampen i Holland:

"Alt gik simpelthen galt for de sydsjællandske medaljeaspiranter. Det, der ikke måtte ske - skete. De kom bagud allerede efter seks minutters spil, og kampen var kun 17 minutter gammel - så viste den philipske måltavle 3-0 til Eindhoven."

- Det var fandeme flovt! Det er første gang, jeg har prøvet at hente syv bolde ud af nettet. Denne her kamp må vi bare glemme hurtigst muligt, sagde målmand Steen Gammelgaard til Næstved Tidende, hvor også træner Torben Storm udtalte:

- Jeg vil ikke hænge nogen ud. Men jeg er skuffet over, at så mange rutinerede spillere svigtede. Og over at vi lavede så mange fejl. Vi blev overrumplet af starten, men jeg vil også mene, at Eindhoven er et af de fem bedste hold i Europa.

Onsdag den 16. september 1981
PSV Eindhoven - Næstved 7-0 (3-0)
1-0 René van de Kerkhof (6.)
2-0 Willy van de Kerkhof (11.)
3-0 Hallvar Thoresen (17.)
4-0 Ruud Geels (51.)
5-0 Ruud Geels (61.)
6-0 Ruud Geels (77.)
7-0 Jung-Moo Huh (85.)
8.500 tilskuere - Philips Stadion i Eindhoven

Næstved benyttede følgende spillere: Steen Gammelgaard, Peter Bonde, Hans Henrik Ditlevsen, Torben Johansen, Palle Pedersen, Svend Erik Christensen, Heino Hansen, Allan Nedergaard, Michael Birkedal, Klaus Juliussen, Mogens Hansen, Johnny Bøgvad og Erik Nielsen.

- - - - - - - - - -

Oven på det syv mål store nederlag i Eindhoven, lykkedes det Torben Storms tropper at vinde returslaget med 2-1 på Næstved Stadion. I øvrigt "de grønnes" eneste sejr i Europa Cuppen. Kampens to grønne mål blev scoret af Mogens Hansen.

"På en helt anderledes seriøs indsats end den, der blev præsteret i Eindhoven, skabte Næstved et resultat, der vil give genlyd i alle europæiske fodbold-kredse. En sejr over et af Europas bedste fodboldmandskaber er noget der tæller," skrev Næstved Tidende dagen efter sejren, mens Ekstra Bladet skrev:

"Det hjemlige tophold Næstved genvandt så meget af det tabte ansigt, at spillerne efter den velfortjente 2-1 sejr over Hollands p.t. nr. 2 Eindhoven atter kan være bekendt at se sig selv i spejlet... Næstveds oprejsning styrker dansk fodbolds internationale anseelse, idet triumfen gav to kærkomne points på UEFAs rangliste, hvor placeringerne er afgørende for, hvor mange hold et land kan få med i turneringen."

Hollændernes træner Thijs Libregst var naturligvis ikke tilfreds med, at hans spillere ikke var i stand til at følge op på den to uger gamle storsejr i returkampen på dansk grund.

- Det var et meget dårligt resultat for os. Men når du spiller to kampe, og har vundet den første med 7-0, ja, så er du 90 procent sikker på at gå videre i turneringen. Det var vigtigt for os at vinde, for det havde givet hollandsk fodbold yderligere to point, og dem har vi brug for, når der næste år skal trækkes hold til UEFA-turneringen. Der var faktisk mange grunde til, at vi skulle have vundet i dag, sagde den hollandske træner til Næstved Tidende og tilføjede:

- Det er ikke til at tro, det var samme hold, vi for bare 14 dage siden besejrede med 7-0. I aften var holdet langt, langt stærkere og meget bedre fysisk.

Næstved-træner Torben Storm var, modsat sin hollandske kollega, et stort smil efter kampen. Eller som journalist Henning Fristed formulerede det i Næstved Tidende:

"Var Libregts næsten lutter eddike at se på, var træner-kollegaen Torben Storm lutter saftevand."

- Der er vel ikke noget at sige til, at jeg er glad. Mine spillere fik meget stor oprejsning efter 7-0 nederlaget i Eindhoven. Alle fulgte den planlagte taktik, og ingen svigtede.

- Det, der også glædede mig, var at konstatere, at jeg ikke kun har et hold på 11 spillere. Afløserne, der kom på banen, klarede sig også godt. Det er betryggende at vide, jeg har gode reserver, udtalte Torben Storm til avisen.

Onsdag den 30. september 1981
Næstved - PSV Eindhoven 2-1 (0-0)
1-0 Mogens Hansen (55.)
1-1 Hallvor Thoresen (65.)
2-1 Mogens Hansen (88.)
2.794 tilskuere - Næstved Stadion

Næstved benyttede følgende spillere: Steen Gammelgaard, Peter Bonde, Hans Henrik Ditlevsen, Erik Nielsen, Palle Pedersen, Svend Erik Christensen, Heino Hansen, Allan Nedergaard, Michael Birkedal, Klaus Juliussen, Mogens Hansen, Johnny Bøgvad og Torben Johansen.

Læs også

Årbøger i galleri 16-10-2017 kl. 00:00

Årbøger i galleri

Siden med fodboldbøger er opdateret. De ligger fremover i et galleri, hvor det er muligt at bladre mellem siderne. Bøgerne er beskåret i sideantal, så kun sider om/med Næstved kan...

Kampprogrammer i galleri 07-10-2017 kl. 00:00

Kampprogrammer i galleri

Siden med gamle kampprogrammer er opdateret. Programmerne ligger fremover i et galleri, hvor man kan bladre fra side til side. Hovedparten af programmerne er beskåret i sideantal. De er scannet...

Flere "grønne" reklamer er tilføjet 02-10-2017 kl. 00:00

Flere "grønne" reklamer er tilføjet

Der er tilføjet seks "grønne" reklamer fra blandt andre Næstved Tidende og Næstved Is under menupunktet "Diverse".

Siden med "grønne" reklamer er opdateret 30-08-2017 kl. 00:00

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Der er tilføjet tre reklamer under menupunktet "Grønne" reklamer. De er markeret med *NY*. Find dem oppe menuen under "Diverse".

Nye (gamle) kampannoncer 13-08-2017 kl. 00:00

Nye (gamle) kampannoncer

Der er tilføjet nyt under "Kampannoncer", som findes i menuen under "Diverse".

Nu også med autografer... 20-05-2017 kl. 00:00

Nu også med autografer...

Siden er tilføjet en ny undermenu med autografer. Se mere under "Diverse". Under hver spiller (og en enkelt træner) ses perioden, hvor den enkelte har repræsenteret "de grønne". Det er...

Billeder tilføjet under "Diverse billeder" 07-04-2017 kl. 00:00

Billeder tilføjet under "Diverse billeder"

Der er tilføjet fire nye billeder under menupunktet "Diverse billeder". Tre styk fra 1995 og et enkelt fra 1996 (alle markeret med *NY*). Find dem oppe i menuen under fanebladet...

Siden med "grønne" reklamer er opdateret 09-03-2017 kl. 00:00

Siden med "grønne" reklamer er opdateret

Der er tilføjet seks nye reklamer på siden med "grønne" reklamer. Blandt andet et par af de klassiske Faxe Kondi-reklamer. Find dem oppe i menuen under fanebladet "Diverse".

Diverse rettelser 06-03-2017 kl. 00:00

Diverse rettelser

Jeg har erfaret at gallerier og tekst kan se anderledes ud på andre computere (inkl. tablets og smartphones) end det gør på min egen maskine. Jeg har derfor rettet teksten...

Velkommen til den nye udgave af Næstvedfan.dk 01-03-2017 kl. 00:00

Velkommen til den nye udgave af Næstvedfan.dk

Så er den nye udgave af Næstvedfan.dk endelig online... velkommen til! Det grønne fodboldmuseum er udvidet med en større menu og mange nye (gamle) ting og sager. Kig jer omkring...